Praktische info

Hieronder vind je alle praktische info over de AG Semi Marathon de Nivelles.

De start en de aankomst vinden plaats op de prachtige Grote Markt van Nijvel, vlak vóór de collegiale Sint-Gertrudiskerk!

De start is gegroepeerd. Verschillende groepen zullen worden aangegeven met borden zodat u op het juiste uur en de juiste plaats kan starten. Plaats uzelf in het juiste “slot” en maak gebruik van het PolarPacer Team om goed van start te gaan. Lopers met honden moeten achteraan in het peloton lopen.

Tover bij aankomst uw mooiste glimlach tevoorschijn, want elke aankomst wordt gefilmd.

StartuurAfstand
9u15Kids Run 1 km + Walk 5 km
9u45Joëlettes
10u00Semi-marathon 21,097 km + 12 km
10u155 km

Onderstaande kaart toont het algemene verkeersplan van de stad Nijvel op 17 september.

– De rode lijn geeft de route aan die van 9.00 tot 13.00 uur ontoegankelijk is voor het verkeer.

– De groene lijn geeft de wegen aan die u het best neemt voor uw (noodzakelijke) autoritten. Sommige straten zullen pas vanaf 10.45 uur toegankelijk zijn. Dit is het geval voor de Rue Henri Pauwels, de Rue de Saintes en de Grand-Place.

– De roze (gearceerde) zone in het centrum van de stad zal vanaf 7 uur gedeeltelijk worden afgesloten.

De dienst Mobiliteit van de Stad Nijvel voorziet een dynamische kaart waarop alle belangrijke elementen (eenrichtingsstraten, parkeerverboden, verkeersverboden, enz.) te vinden zijn. Bekijk hier de dynamische kaart van de stad.

Het is belangrijk te weten dat de onderstaande kaart is opgesteld op basis van de beperkingen die door het evenement zijn veroorzaakt. Verder is het ZEER BELANGRIJK om te begrijpen dat:

 1. Deze kaart staat NIET toe :
 • om door Nijvel te gaan
 • om vrij rond te lopen in Nijvel
 1. Deze kaart DIENT OM:
 • toegangs- en uitgangspunten naar/weg van de stad te voorzien
 • in geval van nood zo dicht mogelijk in een bepaald gebied te kunnen geraken
 • eerste hulp/ziekenhuis zo snel mogelijk te kunnen bereiken

Parkings

Indien je met de wagen komt, kan je gebruikmaken van één van de parkings die wij ter beschikking stellen in de buurt van de startzone. Alle deelnemers krijgen gratis toegang tot de NMBS B-Parking (betalend), gelegen naast het station, op 700m van de start. Op deze parking zijn meer dan 700 plaatsen beschikbaar. Het shoppingcenter van Nijvel geeft eveneens betalend toegang tot zijn parking.

Geef voorrang aan het openbaar vervoer

De Grote Markt van Nijvel, de start- en finishplaats van al de verschillende afstanden, ligt vlak bij het station van Nijvel. Het station van Nijvel wordt regelmatig bediend door treinen uit Brussel en Charleroi. Aan het station stoppen er ook regelmatig bussen uit de regio Nijvel die het gemakkelijk maken om de startzone te bereiken. Dienstregeling op www.nmbs.be en www.infotec.be 

Dit is ongetwijfeld het beste plan om op tijd aan de start te komen en zonder stress van een dagje Nijvel te kunnen genieten.

Wij ontvangen steeds meer verzoeken van goede doelen om aan het evenement deel te nemen en verwelkomen ze allemaal met open armen. In de afgelopen jaren hebben zich groepen gevormd rond een gemeenschappelijk doel en proberen wij hen verder in de kijker te zetten.


Wilt u zich graag inzetten voor één van deze goede doelen?

Neem dan zeker contact op, ze zullen blij zijn jou te verwelkomen in hun team!

U maakt deel uit van een vereniging en wil graag als groep deelnemen?

Niets is zo gemakkelijk! Wanneer je je inschrijft, kies dan de optie “een groep maken” en volg de procedure. Lees “Instructies voor groepsinschrijving” op de inschrijvingspagina voor meer informatie.

Ben je op zoek naar overnachting in de buurt van het evenement? Wij raden u Hotel Van der Valk Nivelles Sud aan, dat u in een warme sfeer zal ontvangen.

Een uitgebreid aanbod

Met meer dan 100 kamers (van alle gewenste types), een restaurant met een evenwichtige en gevarieerde kaart… het hotel Van der Valk Nivelles Sud heeft alles om sportievelingen, van ver of minder ver komend, te verleiden en hen zonder stress aan de start van de halve marathon te krijgen. Er is voor ieder wat wils met de vele verschillende kamertypes die het hotel Van der Valk Nivelles Sud aanbiedt.

Bovendien beschikt het hotel over een restaurant waar u kunt genieten van uitgebalanceerde menu’s en buffetten of een keuze kunt maken uit een à la carte menu.

Makkelijk bereikbaar

Hotel Van der Valk Nivelles Sud ligt in de onmiddellijke nabijheid van de snelweg Brussel-Parijs, afrit Nijvel (Zuid). Meer informatie nodig over hoe het hotel makkelijk bereikbaar is met de auto of het openbaar vervoer? Klik hier.

Het hotel heeft ook snellaadstations voor elektrische auto’s op de parking.

Reservaties

Reservaties kunnen worden gemaakt per telefoon op + 32 (0)67 721 87 21 of door een e-mail te sturen naar nivellessud@valk.com. U kunt ook de website van het hotel bezoeken: https://www.hotelnivellessud.be/

Het AA Drink Pacer Team is aanwezig op AG Semi Marathon de Nivelles!

Verbreek samen met AA Drink je PR en laat je naar de finish begeleiden door de pacers!

Dit team van zeer ervaren tempomakers, zorgt ervoor dat jij de finish bereikt in de beoogde eindtijd. De pacers zijn in het startvak makkelijk te herkennen aan hun vlag. Door de pacers te volgen, loop je gegarandeerd het volgende tempo

 • 4’30”
 • 5’00”
 • 5’30”
 • 6’00”
 • 6’30”